Thorsten Flinck om Dawit Isaak

Här presenteras den fjärde enminutsfilmen med det unika extramaterialet från inspelningen av musikvideon “Fågelsång” delar Thorsten Flinck sina reflektioner från stunden i cellen. Han är aktuell med Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas och just nu pågår turnén tills mitten av december.

Vara mörker.

Aldrig ljuset.

Ställa frågor som jag alltid får svara på själv.

Att vara pappa och vara det rädda barnet.

Att vara det rädda barnet och att vara pappa.

Att alltid vara samtidigt gråtaren, tröstaren och tröstetrasan.

Här, på den här knappt befintliga lilla ytan, gör jag till mig själv tjugo människors uppgifter, tjugo människors tårar, tjugo människors hopp som sakta tynar allt mer bort i mitt inre, i mitt gråa fjärran.

Fan, nog fan får man jobba för en självklar fis i vinden.

– Torsten Flinck

Bakgrund:

Det här är den fjärde enminutsfilmen av tio som är en del av projektet “Fågelsång”. Under våren 2014 släpptes en låt och en musikvideo tillägnad Dawit Isaak där ett 40-tal svenska artister, politiker, opinionsbildare, skådespelare och även Dawits äldsta dotter medverkade i.

I samband med Dawit Isaaks 50-årsdag den 27 oktober släpptes den första av 10 unika 1-minut långa reflektioner av några av de medverkande. Först ut var journalisten Martin Schibbye. Han följdes av Europaparlamentarikern Cecilia Wikström som länge engagerat sig i Dawit Isaaks fall. I det tredje klippet gestaltar skådespelaren Alexander Karim sin tolkning av Dawits öde, att vara inlåst i ovisshet och isolering.

Sprid gärna filmen och hjälp oss hålla uppmärksamheten kring Dawit Isaaks fall vid liv.

Detta inlägg postades i den December 2, 2014 av

« | »