Om oss

Dawit_LogoSMALLweb

Stödföreningen Free Dawit arbetar för den oskyldigt fängslade Dawit Isaaks frigivande. Det görs genom olika sorters påverkan och påtryckningar, ibland i samverkan med andra.

Det kan handla om publika manifestationer eller resor till möten och sammanhang där vi vill att Dawit Isaaks fall ska tas upp. Kampen för Dawit Isaak sker i nära samarbete med Publicistklubben, Reportrar utan Gränser, Sveriges Författarförbund, Svenska Journalistförbundet, Svenska PEN, Sveriges Tidskrifter, Tidningen Expressen och Utgivarna.

En del av arbetet för Dawit Isaak är att driva kampanjer som ska påminna allmänhet såväl som opinionsbildare om hans fall. Till exempel genom kampanjen ”Sitt med Dawit”.

Det har två syften:

  1. Att hålla Dawits öde aktuellt hos beslutsfattare och opinionsbildare.
  2. Att hålla Dawit vid liv. Många som suttit fängslade längre tider berättar att information trots allt alltid sipprar igenom.

Vi är övertygade om att Dawit trots allt nås av signaler om att han inte är bortglömd, även om det sker sällan. Vill du stötta vårt arbete genom ett bidrag kan du göra det här. Du kan följa vad vi gör genom att läsa bloggen, Facebook eller X.Senaste nyheterna om Dawit:

Det här nyhetsflödet sponsras av: Aitellu