Om oss

Dawit_LogoSMALLweb

Stödföreningen Free Dawit driver ett aktivt arbete för Dawit Isaaks frigivande. Det görs genom olika påverkansmetoder ensamma eller i samverkan med andra.

Det kan handla om publika manifestationer eller resor till möten och sammanhang där vi vill att Dawit Isaaks fall ska tas upp. Kampen för Dawit Isaak sker i nära samarbete med Publicistklubben, Reportrar utan Gränser, Sveriges Författarförbund, Svenska Journalistförbundet, Svenska PEN, Sveriges Tidskrifter, Tidningen Expressen och Utgivarna.

En del av arbetet för Dawit Isaak är att driva kampanjer som ska påminna allmänhet såväl som opinionsbildare om hans fall. Till exempel arbetar vi med kampanjen ”Sitt med Dawit”.

Ett uppmärksamhetsarbetet av detta slag har två syften.

Dels bidrar det till att Dawits öde fortsätter att vara aktuellt hos alla beslutsfattare. Det blir helt enkelt svårare att glömma bort Dawit när hans fall ständigt diskuteras.

Dels är detta något som håller Dawit vid liv. Många som suttit fängslade i längre tider berättar om att information trots allt alltid sipprar igenom. Inte varje dag eller varje gång en manifestation sker. Men låt säga under ett år  så är vi övertygade om att Dawit regelbundet får signaler om att han inte är bortglömd. Vid varje tillfälle vårt arbete når Dawit hoppas vi att det ger honom ytterligare styrka att kämpa vidare.

Många för detta fängslade vittnar efter sitt frigivande om att den värsta mardrömmen under fångenskapen är att bli just bortglömd. Vi inom Free Dawit-nätverket gör allt i vår makt för att det inte ska hända.

Det arbetet bidrar du till redan genom att du har kommit till den här sajten. Berätta gärna vidare om Dawit Isaaks fall. Vill du stötta vår kamp genom ett bidrag kan du göra det här eller följa vad vi gör genom att läsa bloggen.Senaste nyheterna om Dawit:

Det här nyhetsflödet sponsras av: Aitellu