Stöd Dawit

En ekonomisk gåva gör skillnad

invigning-freedawit

“Berättelsen om Dawit får aldrig dö. Priset för det är för högt. Alla vi som tror på fri journalistik och pressfrihet har ett ansvar att inte överge honom nu. Vi måste nu stå upp för en journalist som fått betala med sin frihet för sin rapporteringen och vår rätt att veta. Dawits enda brott är mod. Den stora skräcken för honom nu tror jag är att bli bortglömd. Uppmärksamheten är viktigare än bröd och vatten. Den håller honom vid liv och ger en mening till lidandet.”

– Martin Schibbye, 
frilansjournalist och författare


 


De medel vi samlar in går främst till

Genomföra uppmärksamhetskampanjer så som Sitt med Dawit.

Omkostnader för att kunna delta i möten där Dawit Isaaks öde kan diskuteras och lösas. Till exempel de internationella möten som sker med Afrikanska komminsionen eller med EU-parlamenetet.

Skänk en gåva och stöd kampen

Via kortbetalning

Du kan stödja kampen genom att betala 100 kronor med kontokort genom att trycka på länken nedan

Via SMS

Skicka ett sms till 72672 med texten "FREE 100" så skänker du 100 SEK till kampen för att frige Dawit Isaak

Via Swish

Du kan även stödja kampen för Dawit genom att Swisha en valfri summa till nummer 1230928952

Via Bankgiro

Du kan också stödja kampen för att frige Dawit Isaak genom att sätta in valfritt belopp på vårt bankgirokonto på 5045-0295

Fler sätt att stödja kampen

1
Uppmärksamma Dawit Isaak

Fortsätt uppmärksamma journalisten Dawit Isaaks fall på alla tänkbara sätt. Berätta för en person redan idag. Dawit Isaak är EUs ende samvetsfånge och sitter fängslad utan rättegång, utan möjlighet till besök av anhöriga eller diplomater sedan 13 år vilket är ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Det är viktigt att berätta vidare om hans fall, använd gärna #freedawit om du gör det digitalt. Ju fler röster desto starkare blir vi!

2
Genomför en manifestation

Det finns många olika sätt att genomföra manifestationer och demonstrationer. Hör av dig om du vill att manifestationen ”Sitt med Dawit” ska komma till just din ort. Kan vara under större sammankomster som Kulturfestivaler, mässor eller konferenser. Maila info@freedawit.com om du vill veta mer.

3
Ordna en filmvisning

Om ni är minst 20 personer som vill veta mer så kan vi kostnadsfritt skicka er filmen om Dawit Isaak. Maila info@freedawit.com och berätta om var och när ni kommer att visa filmen så skickar vi er filmen ”Fången”. Det kan vara en filmvisning i klassen, med kompisar eller andra möten. Berätta sedan om era tankar digitalt på Facebook, i en blogg eller liknande så fler får upp ögonen för Dawits fall.

4
Följ oss

Följ oss på Facebook, Instagram eller Twitter så håller du dig uppdaterad med senaste nytt!

5
Dela socialt

Skicka gärna den här videon eller låten på Spotify vidare som ytterligare ett sätt att sätta ljus på Dawit Isaaks fall, läs mer om videon och de medverkande här. Du kan också prenumerera på vårt nyhetsbrev "Free Dawit" genom att maila till info@freedawit.com