Kajsa Ernst: “Nej, jag kan inte förstå, vill aldrig acceptera”

Dörren stängs bakom mig.

Jag ska försöka att förstå någonting i ett mörkt rum med en låst dörr.

Jag är ensam. Det enda jag hör är min egen andning.

Jag har ingen riktning, ingen tid, bara detta slutna rum. Tanken på att inte veta när dörren öppnas.

Känslan av att tappa konturerna då kommer ilskan, att bli förtvivlad, att ge upp. Ge upp?

Nej. Nej, jag kan inte förstå, vill aldrig acceptera.

– Kajsa Ernst, skådespelare

Det här är den femte enminutsfilmen av tio som är en del av musikprojektet ”Fågelsång”. Under våren 2014 släpptes låten och en musikvideon för Dawit Isaak tillägnad honom där ett 40-tal svenska artister, politiker, opinionsbildare, skådespelare och även Dawits äldsta dotter Betlehem Isaak medverkade i.

I samband med Dawit Isaaks 50-årsdag den 27 oktober släpptes den första. Först ut var journalisten Martin Schibbye. Han följdes av Europaparlamentarikern Cecilia Wikström som länge engagerat sig i Dawit Isaaks fall. I det tredje klippet gestaltar skådespelaren Alexander Karim sin tolkning av Dawits öde, att vara inlåst i ovisshet och isolering och i den fjärde ses Thorsten Flinck dela med sig av sina tankar.

Sprid gärna filmen och hjälp oss hålla uppmärksamheten kring Dawit Isaaks fall vid liv.

Detta inlägg postades i den December 10, 2014 av

« | »