Skicka vykort till Dawit eller protestbrev till Eritreas president #dawit50

MÅnadens aktion

Amnesty gör inom ramen för månadens aktion hos Amnesty för Dawit Isaak två bra saker. Dels kan du där skriva under ett brev till president Afewerki och hjälper på så sätt till med att kräva att han och de andra fångarna omedelbart släpps. Det betyder mycket och du kan göra det här samt läsa mer om Dawits fall. Den här texten skickas till presidenten:

“I urge Your Excellency to immediately reveal the whereabouts and fate of all prisoners, and  ensure that they are granted access to their families and lawyers, protected from torture and other ill-treatment, and provided with all necessary medical care.”
Utdrag ur Amnestys brev till president Afewerki Eritrea.

vykort till Dawit

Du kan också skicka din personlig hälsning genom att skicka vykort och donera medel till Dawit hos Amnesty. Den här bilden skickade vi till Dawit. Tänk om han kunde få sin vackra starka dotter Betlehem i mötet med Desmond Tutu. Vi hoppas många vykort och många protestbrev blir en påminnelse om att det är dags att släppa Dawit Isaak och de andra fångarna fria. Vi kommer aldrig ge upp kampen och hoppas du hjälper oss och Amnesty att fortsätta sätta press på President Afewerki.

WP_20140926_12_40_12_Pro__highres

Desmond Tutu möter Betlhem Isaak och uttalar sitt stöd för Dawit Isaak, Bokmässan 2014

Kampen förs på många arenor

Amnestys månadsaktion tillsammans med deras löpande arbete, stöduttalanden från nu senast Desmond Tutu under Bokmässan betyder mycket för kampen för Dawits frigivande. Uppmärksamhet håller honom vid liv. Som Martin Schibbye säger här på hemsidan:

”Berättelsen om Dawit får aldrig dö. Priset för det är för högt. Alla vi som tror på fri journalistik och pressfrihet har ett ansvar att inte överge honom nu. Vi måste nu stå upp för en journalist som fått betala med sin frihet för sin rapporteringen och vår rätt att veta. Dawits enda brott är mod. Den stora skräcken för honom nu tror jag är att bli bortglömd. Uppmärksamheten är viktigare än bröd och vatten. Den håller honom vid liv och ger en mening till lidandet.”

Martin Schibbye, frilansjournalist och författare om Dawit Isaak

Vill du göra mer? #dawit50

Vi planerar just nu hur Dawit Isaak ska uppmärksammas på sin födelsedag och behöver alla idéér. Har du någon idé eller vill du t.ex. hålla en egen filmvisning som manifestation? I så fall kan vi gärna skicka dig dokumentären Fången och diskutera Dawits fall efter att du sett den tillsammans med några vännter. Hör av dig till info@freedawit.com så berättar vi mer om detaljer för det. Eller maila oss en idé om vad vi kan göra.

Ett sätt  du redan idag kan bidra till kampen genom är förstås att använda dig av Amnestys kampanj och berätta om Dawit Isaaks fall i alla dina nätverk. Stort tack för din hjälp och intresse för hans fall!

Detta inlägg postades i den October 14, 2014 av

« | »