Visa ditt stöd på bokmässan

free dawit bokmässan

Vi är glada över möjligheten att även detta år kunna fortsätta kampen för Dawit Isaak och hans frigivning på Bokmässan. Känns extra angeläget att kunna delta just här efter den särskilt tunga veckan då 13-årsdagen passerat. Årsdagar påminner om alla dessa år,  13 hela år utan rättegång, utan besök och utan att ha fått ett tidsbestämt straff. Men vad hjälper alla dessa manifestationer? Vi tror precis som Martin Schibbye säger här att uppmärksamheten håller honom vid liv.

”Berättelsen om Dawit får aldrig dö. Priset för det är för högt. Alla vi som tror på fri journalistik och pressfrihet har ett ansvar att inte överge honom nu. Vi måste nu stå upp för en journalist som fått betala med sin frihet för sin rapporteringen och vår rätt att veta. Dawits enda brott är mod. Den stora skräcken för honom nu tror jag är att bli bortglömd. Uppmärksamheten är viktigare än bröd och vatten. Den håller honom vid liv och ger en mening till lidandet.”

Därför är vi glada över möjligheten att få genomföra manifestationen Sitt med Dawit även under årets bokmässa.

Vill du delta i #SittmedDawit?

Vi finns på nedre plan (nära ingången mot Ullevi), monter E 00:11. Det finns gott om platser kvar att boka in dig för att solidaritetssitta med Dawit Isaak. Enklast är att maila till info@FreeDawit.com eller genom att skicka ett SMS till 0733833366. Skriv namn, ev titel, datum samt förslag på en timme där det kan passa dig. Då får du svar med förslag på exakt när dina 15 minuter kommer att ske.

15 minuter låter kanske inte mycket. Framförallt inte om man jämför med de 13 år som Dawit Isaak suttit fängslad. Men 15 minuter inlåst i en kolsvart cell får människor att tänka till. Tänka på Dawit Isaak. Alla ges en möjlighet att ”sitta med Dawit”. Med inte för. Vi har skapat ett rum för medkännande.  Samtidigt som du lägger 15 minuter av din tid sitter Dawit inspärrad långt borta. Han kommer att sitta kvar när du går ut – men du har visat att vi inte glömt honom.

På plats finns många från Stödkommittén Free Dawit bla deltar Leif Öbrink, Petra Jankov, Lin Kleiven och Brit Stakston för att informera om Dawit och hans öde.

Hoppas vi ses på Bokmässan och om du inte kan delta blir vi jätteglada om du sprider ordet om den här nya sajten! I vårt galleri kommer du att kunna följa alla som deltar i #SittmedDawit.

 

 

 

Detta inlägg postades i den September 25, 2014 av

« | »