“Sitt med Dawit” 5-6 mars på MEG

Första veckan i mars samlas mediebranschen för att diskutera mediefrågor under två intensiva dagar på Mediedagarna som går av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg. I år är det extra fokus på yttrandefrihet och det är därför en självklarhet att manifestationen #SittMedDawit finns på plats för att uppmärksamma Dawit Isaaks fall. Vi är glada över samarbetet med MEG som möjliggjort detta!

Meg

Under 2014 uppmättes det högsta antalet, 221 st, fängslade journalister världen över sedan Kommittén för skydd av journalister, CPJ började med sin kartläggning. De gör sedan 1990 en årlig sammanstämning över hur många journalister som sitter fängslade enligt tidningen Journalisten.

CellenWEBBmiljö

 

Cellen uppställd i Kungsträdgården i Stockholm april 2014

Du hittar manifestationen inne på Svenska Mässan – monter G01:02. Så har du ännu inte hunnit medverka så har du möjlighet under MEG 15. Det går bra att boka in sig i förväg genom att maila ditt intresse till: info@freedawit.com

Skriv i mailet ditt namn, ev titel, datum samt förslag på en timme då det kan passa dig. Vi mailar dig sedan svar med förslag på exakt när dina 15 minuter kommer att ske. Då mässan är igång kan det vara enklare att bara komma förbi cellen eller sms:a önskemål på tid till: 0731-42 66 22 eller twittra, maila, kommentera här i bloggen.

Vi har skapat ett rum för medkännande. Samtidigt som du lägger 15 minuter av din tid sitter Dawit Isaak inspärrad långt borta. Han kommer att sitta kvar när du går ut – men du har visat att vi inte glömt honom.

I vårt galleri kommer du att kunna se alla som deltar i #SittmedDawit.

MEG öppettider:

Torsdag 5 mars 08.30–18.00

Fredag 6 mars 08.30–16.00

Ingång via entré 5, Mässans gata/Korsvägen.

Förutom att manifestationen finns på plats så kommer ett relaterat seminarium med titeln “Journalistiken som livräddare” hållas på Öppen Scen torsdag 5 mars kl 12.30-12.50. Där kommer vi diskutera hur man håller uppmärksamhet i en sådan här fråga vid liv! Välkomna!

Läs mer om programmet på MEGs hemsida.

Twitter: @freedawit
Bakom Free Dawit står Författarförbundet, Journalistförbundet, Publicistklubben, Reportrar utan gränser, Svenska PEN, Sveriges Tidskrifter, Utgivarna och Expressen.

 

Detta inlägg postades i , den February 26, 2015 av

« | »