PK Västra bjuder in till: Dawit Isaak, 51 år

Publicistklubbens Västra Krets uppmärksammar Dawit Isaaks födelsedag som är den 27:e oktober och bjuder in till en kväll där flera föreningar, organisationer och medier uppmärksammar hans fall. Alla är välkomna! Samlingen hålls på Restaurang Trappan, Olof Palmes plats 7 i Göteborg och börjar kl 17:30. Kvällen inleds med utdelning av Dawit Isaak-priset som PK Västra årligen delar ut sedan 2007. Idag måndag den 26:e oktober offentliggörs vem som får årets pris.

Screen Shot 2015-10-26 at 10.12.45 AM

“Priset har tilldelats enskilda personer eller organisationer som ”verkar i Dawit Isaaks anda” för yttrandefrihet, pressfrihet och demokratiska fri- och rättigheter. Så även i år. Vem som får ta emot priset offentliggörs i samband med prisutdelningen där flera organisationer, föreningar och profiler som på något sätt verkar i Dawit Isaaks anda kommer att medverka.”

Kl 17:45 prisutdelning Dawit Isaak-priset

Kl 19:00 panelsamtal ”Dissidentbloggen, det (o) fria ordet och Internet i totalitära regimer”

Deltagare:

Elnaz Baghlanian redaktör Dissidentbloggen, kansliansvarig Svenska PEN

Afrah Nasser journalist, bloggare från Jemen vars blogg är utsedd av CNN till en av de tio viktigaste politiska bloggarna i Mellanöstern. Mottagare av Dawit Isaak-priset 2014

Anna Mattsson författare, översättare, styrelseledamot Svenska PEN

Under kvällen medverkar också:

Amnesty
Reportrar utan gränser
Örgryte Idrottssällskap
m.fl.

Publicistklubben Väst arrangerar kvällen tillsammans med Svenska PEN, Dissidentbloggen, ABF-förbundet och ABF Göteborg.

 

 

Detta inlägg postades i den October 26, 2015 av

« | »