Årsbarn med Dawit Isaak visar sitt stöd

Dawit Isaak fyllde år igår den 27 oktober. Ännu en födelsedag i fångenskap men han fyllde endast 54 år. Blir han fri nu har han ännu ett långt liv kvar att leva med sin familj. Låt oss nu göra allt vi kan för att hans nästa födelsedag inte tillbringas i fängelse. 17 år i fängelse är nog.

Med anledning av födelsedagen har vi startat en insamling för att boken “Hopp” med hans texter ska kunna tryckas och delas ut till samtliga EU-parlamentariker.

Kampanjen sjösattes med hjälp av två årsbarn med Dawit Isaak som högläste ur boken Hopp. Det var journalisten Thomas Arnroth och kulturchefen för Västra Götalandsregionen Katti Hoflin. Här kan du se inspelningen från det tillfället.

Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande, LO som också är årsbarn med Dawit Isaak kunde inte delta man har här spelat in en egen hälsning.

Karl-Petter Thorwaldsson årsbarn med Dawit Isaak sänder en födelsedagshälsning from Free Dawit on Vimeo.

Vi vill gärna ha fler hälsningar från såväl årsbarn som andra! Och bidra nu till att boken blir till verklighet genom att gå till insamlingen här. Det måste finnas fler än 31 personer som vill se detta hända! I skrivande stund är det inte fler som bidragit. Se till att alla känner till att kampanjen finns. Vi vet ju hur stort engagemanget för Dawit Isaak är. Här finns något konkret man kan bidra till.

Det är så lätt att tappa perspektiven. 17 år är en ohyggligt lång tid. Kanske tror man att Dawit är väldigt gammal efter alla dessa år i fångenskap.

Med dessa årsbarn som är mitt i sina liv påminns vi så tydligt både om det liv Dawit Isaak mist men framför allt också om det liv han kan ha framför sig om han blir fri nu. De och alla vi andra måste göra sin röster hörda för Dawit Isaak i en situation där han inte kan göra det.

Andra exempel på jämnåriga som tyvärr ej kunde delta på födelsedagsmanifestationen men som skickade en hälsning är:

  • Anna Serner, VD, Svenska Filminstitutet
  • Cilla Benkö, VD, Sveriges Radio
  • Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef, Dagens Nyheter
  • Björn Häger, journalist och författare
  • Richard Herrey, artist och programledare

 

Detta inlägg postades i den October 28, 2018 av

« | »