Sitt med Dawit – Bokmässan Göteborg 25-28 september

Placeringen för manifestationen för var lite avsides vid entré 8 men en hel del stannade till nyfiket vilket är positivt i bemärkelsen av att nå nya målgrupper och att cellen var i ett lugnt hörn som var liksom en fridfull oas istället för den kommers som fördes strax intill i huvudhallen.

På plats vid cellen var Stakston AB: Brit Stakston och Lin Kleiven som skötte logistiken kring cellen under hela mässan. Annars på plats var Leif och Elisabeth Öbrink, Dawits bror Esayas Isaak och Dawits ena dotter Betlehem Isaak samt representanter från några av de olika organisationerna bakom Stödkommitten Free Dawit Isaak såsom Björn Tunbäck – Reportar Utan Gränser, Petra Janchov – tidigare Journalistförbundet, Kerstin Neld – Sveriges Tidskrifter m.fl.

EsayasPetraBritLeif

Från vänster: Esayas Isaak, Petra Janchov, Brit Stakston & Leif Öbrink

Amnesty kom också och placerade en namninsamling som skulle skickas till Eritreas president. Det absolut allra största under mässan var såklart att Desmond Tutu och hans dotter Mpoh Tutu kom för att besöka cellen. Desmond Tutu hade innan haft ett samtal med Dawits bror Esayas och kunde sen också träffa dottern Betlehem.

DesmondDaughter

Desmond Tutu och dottern Mpoh Tutu

IMG_5063

Desmond Tutu & Betlehem Isaak

Det var nog inte ett öga torrt hos de åskådare som var samlade då vid cellen. Finns det någon påverkan som kan göras så är det nog extra mycket värt att en sådan fredsikon som är så respekterad i hela världen men särskilt i Afrika visar att han stödjer kampanjen. Det skickar tydliga signaler till Isaias Afewerki. Andra offentliga personer som kom förbi cellen under Bokmässan var: Mona Sahlin, Jan Guillio, Amelia Adamo, Lars Lerin, Åke Edwardson, Anna Maria Corazza Bildt, Cecilia Malmström.

AkeEdwardson

Åke Edwardson, författare

Stort tack alla som deltagit! Bilder och namn på vilka som satt i cellen finns på Free Dawits Instagram.

Detta inlägg postades i , den November 20, 2014 av

« | »