Sitt med Dawit till Bokmässan för tredje året i rad

Manifestationen Sitt med Dawit är för 3:e året med på Bok- och Biblioteksmässan som i år går av stapeln 24-27 september. Dagen innan mässan, den 23 september är det 14-årsdagen av hans fängslande. 14 hela år utan rättegång, utan besök och utan att ha fått ett tidsbestämt straff.

Free Dawit på Bokmässan

Vill du delta i #SittmedDawit?

Vi finns i hall B, monter B02:25. Vill du boka in dig för att solidaritetssitta med Dawit Isaak? Maila till info@FreeDawit.com. Skriv namn, ev titel, datum samt förslag på en timme där det kan passa dig. Då får du svar med förslag på exakt när dina 15 minuter kommer att ske. Eller kom förbi montern.

15 minuter låter kanske inte mycket. Framförallt inte om man jämför med de 14 år som Dawit Isaak suttit fängslad. Men 15 minuter inlåst i en kolsvart cell får människor att tänka till. Tänka på Dawit Isaak. Alla ges en möjlighet att ”sitta med Dawit”. Med inte för. Vi har skapat ett rum för medkännande.  Samtidigt som du lägger 15 minuter av din tid sitter Dawit inspärrad långt borta. Han kommer att sitta kvar när du går ut – men du har visat att vi inte glömt honom.

Om du inte kan delta är vi tacksamma om du sprider ordet! I vårt galleri kommer du att kunna följa alla som deltar i #SittmedDawit.

Detta inlägg postades i , , den August 30, 2015 av

« | »