Sitt med Dawit till Bokmässan

Free Dawit på Bokmässan

Internationella torget på bokmässan i Göteborg den 26-29 september får besökarna en möjlighet att sitta med Dawit Isaak. Den som vill kan tillbringa 15 minuter i en kopia av den cell som journalisten Dawit Isaak sitter i, för att visa solidaritet med fängslade journalister.

Cellen, som fick mycket uppmärksamhet under Almedalsveckan i somras, byggs upp igen på Bokmässan på Internationella torget som i år bland annat fokuserar på yttrandefrihetsfrågor. Flera av programpunkterna handlar om fängslade journalister och journalisters situation runt om i världen.

Här finns mer information om vad som händer på Internationella torget på Bokmässan.

Vill du sitta med Dawit under Bokmässan? Kontakta Brit Stakston, brit.stakston@jmw.se.

Det är ett brott mot mänskliga rättigheter att sitta fängslad utan rättegång. Du kan hjälpa oss att påverka genom att ta ställning och sitta med Dawit. Samtidigt som du lägger 15 minuter av din tid sitter Dawit inspärrad långt borta. Han kommer att sitta kvar när du går ut.
Men du har visat att vi inte har glömt honom.

Uppmärksamheten håller Dawit vid liv.

Initiativet för Dawit Isaak på Bokmässan genomförs av Stödkommittén Free Dawit i samarbete med Expressen, Författarförbundet, Journalistförbundet, Publicistklubben, Reportrar utan gränser, Svenska PEN, Sveriges Tidskrifter, Utgivarna och Internationella Torget på bokmässan. Kommunikationsbyrån JMW Kommunikation arbetar pro bono med kampanjen.

Detta inlägg postades i den September 11, 2013 av

« | »