Hösten 2019 kommer Dawits fall märkas överallt

I augusti släpps Martin Schibbyes bok “Jakten på Dawit Isaak”, i september deltar vi på Bokmässan med manifestationen “Sitt med Dawit” samt hans fall kommer att tas upp i ett stort antal seminarier och senare i höst kommer hans bok som vi crowdfundade till att delas ut när alla de nya ledamöterna i EU-parlamentet är på plats.

Detta blir den 18:e hösten i fångenskap och nu skruvar vi upp volymen genom den draghjälp som de här aktiviteterna ger till Dawit Isaaks fall.

När detta skrivs är det sommar och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har aviserat att han nu slutar som chefredaktör för Expressen. Vi som driver kampen för Dawit Isaaks frigivande vill särskilt tacka Thomas Mattsson för hans outröttliga arbete med att skapa uppmärksamhet för Dawits fall. Tidningen Expressen har under Thomas Mattssons ledning varit den tidning i Sverige som mest aktivt drivit uppmärksamhetsarbetet för Dawits fall. Utan det stödet hade fallet Dawit lätt kunnat hamna i en ännu större medial skugga än vad fallet i perioder gör i svenska medier. Läs här samtliga texter Expressen publicerat om Dawit Isaak och Eritrea.

Den dagen Dawit blir fri kommer Thomas Matsson vara en av de första vi vill ska få veta det. Vi önskar honom lycka till med vad som nu blir det nästa steget.

Och vi ses till hösten vid en av alla de många aktiviteter som finns planerade för Dawit Isaak.

Detta inlägg postades i , den July 23, 2019 av

« | »