Din röst för Dawit i den pågående fredsprocessen #freedawit

Efter 20 år pågår en historisk fredsprocess mellan Eritrea och Etiopien som är glädjande nyheter för regionen. Det går snabbt nu och detta kanske kan bidra till en positiv lösning för Dawit Isaak eftersom man alltid från Eritreas håll hänvisat till det pågående kriget.

Vi vill därför passa på att än en gång påminna om Dawits fall nu när landet befinner sig i en utvecklingsfas.

Vi kan och måste fortsätta använda den röst som sedan dryga 6 100 dagar berövats Dawit tills han kommer hem till sin familj och friheten. Tänk om detta skulle kunna ske nu innan sommaren är slut! I avvaktan på att se konsekvenserna på fredsavtalet bör vi påminna världen om Dawit Isaak och de andra fängslade.

Använd din röst för Dawit Isaak idag. Gör en kort videohälsning med din telefon, lägg ut den i sociala medier och tagga med #freedawit. Vill du hellre skicka till oss så lägger vi ut den på Freedawit-kontot.

Titta på mobilfilmerna från andra på Free Dawits instagramkonto.

Det kan ge inspiration och här berättar Leif Öbrink som är ordförande i stödkommitten för Dawit Isaak om den ständiga kampen för frigivandet av Dawit.

Instruktion för video:

Börja med
Jag heter X och är X. Det här är min röst för Dawit.

Sedan spelar du in en kort hälsning(max 50 sekunder) och antingen reflekterar du över alla de år  som gått eller så knyter du an till fredsprocessen som pågår och att du hoppas att Dawit blir fri i sommar!

Lägg ut på instagram och andra sociala medier. Tagga med #freedawit eller skicka videon till info@dawit.com så lägger vi ut den på Freedawits instagramkonto.

Vill du  uppdatera dig om Dawit Isaaks fall kan du läsa här. Här finns information om oss som driver kampen för hans frihet och rätt att få komma hem till sin familj.

Detta inlägg postades i den July 2, 2018 av

« | »