Dawit Isaak uppmärksammas i internationella kampanjen #FightImpunity

fight impunity

Reportrar utan gränser har dragit igång en kampanj där man uppmärksammar tio så kallade “högprofilfall” under den första Internationella dagen mot straffrihet för brott mot journalister som kommer att ske den 2 november. En kampanj som uppmärksammas världen över. Bland de tio finns Dawit Isaak och delta i kampanjen som uppmanar till påtryckningar på regeringar genom att allmänheten uppmuntras att skicka brev till de ansvariga.

RUG skriver att “FN:s generalförsamling beslutade i slutet av förra året att ge uppmärksamhet till journalisters utsatthet genom instiftandet av en speciell dag, den 2 november. Datumet valdes eftersom det var dödsdagen för de franska radiojournalisterna Ghislaine Dupont och Claude Verlon som mördades i Mali. Under det senaste decenniet har omkring 800 journalister har dödats i samband med sitt arbete. Det dödligaste året, till följd av den svåra konflikten i Syrien, var 2012 då 88 journalister förlorade livet. Under 2013 ökade siffrorna för fysiska attacker och hot mot journalister. Hittills, under 2014, har 56 journalister dödats.”

Besök kampanjsajten Fight Impunity och twittra med hashtaggen #FightImpunity, här direktlänk till Dawit sida där du kan twittra för Dawits fall eller skicka e-post till presidenten i Eritrea.

Detta inlägg postades i den October 31, 2014 av

« | »