5 sätt att stödja Dawit Isaak

Under Malmöfestivalen finns manifestationen Sitt med Dawit på plats. Det sker på initiativ av Stadsbiblioteket i Malmö och Svenska PEN i samarbete med oss i stödföreningen. Följ oss gärna på Instagram, där lägger vi löpande ut bilderna från varje dag. Vi får så många frågor om vad man mer kan göra vid sidan av att “solidaritetssitta” med Dawit Isaak Här får du några tips.

5 saker du kan göra redan idag

1.Fortsätt uppmärksamma journalisten Dawit Isaaks fall på alla tänkbara sätt. Berätta för en person redan idag. Dawit Isaak är EUs ende samvetsfånge och sitter fängslad utan rättegång, utan möjlighet till besök av anhöriga eller diplomater sedan 13 år vilket är ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Det är viktigt att berätta vidare om hans fall, använd gärna #freedawit om du gör det digitalt. Ju fler röster desto starkare blir vi!

2. Hör av dig om du vill genomföra en manifestation, precis som Stadsbiblioteket i Malmö gjort , maila info@freedawit.com.

3. Bidra ekonomiskt till det fortsatta arbetet för att få Dawit Isaak fri genom en insättning till Stödföreningens bankgiro: 5045-0295. Varje bidrag, stort som smått, betyder så mycket för möjligheten att driva arbetet vidare!

4. Följ oss på Facebook, Instagram eller Twitter så håller du dig uppdaterad med senaste nytt!

5. Skicka gärna den här videon eller låten på Spotify vidare som ytterligare ett sätt att sätta ljus på Dawit Isaaks fall, läs mer om videon och de medverkande här.

Detta inlägg postades i den August 16, 2014 av

« | »