#sittmeddawit i Almedalen

#sittmeddawit

Kampen för den svenske medborgaren och journalisten Dawit Isaak är inte bara en kamp för att få en enskild fängslad journalist fri, utan också en kamp för pressfrihet och demokrati i Sverige och över hela världen.

Har du 15 minuter över i Almedalen för Dawit Isaak? Visa ditt stöd genom att delta i vår manifestation under veckan. Här anmäler du dig.

Det är ett brott mot mänskliga rättigheter att sitta fängslad utan rättegång. Du kan hjälpa oss att påverka genom att ta ställning och sitta med Dawit. Samtidigt som du lägger 15 minuter av din tid sitter Dawit inspärrad långt borta. Han kommer att sitta kvar när du går ut.
Men du har visat att vi inte har glömt honom.

Uppmärksamheten håller Dawit vid liv.

Initiativet för Dawit Isaak i Almedalen genomförs av Stödkommittén Free Dawit i samarbete med Expressen, Författarförbundet, Journalistförbundet, Publicistklubben, Reportrar utan gränser, Svenska PEN, Sveriges Tidskrifter och Utgivarna. Dessutom bidrar även t.ex. Martin Schibbyes och Johan Perssons nystartade Kalityfond samt Förlagsdistriktet. Kommunikationsbyrån JMW Kommunikation arbetar pro bono med kampanjen i Almedalen.

Detta inlägg postades i den June 19, 2013 av

« | »