15-årsdagen närmar sig

Om exakt en månad, dvs den 23 september, så infaller 15-årsdagen av Dawit Isaaks och de andra journalisterna som tillhörde den fria pressen i Eritrea fängslande. Det är naturligtvis en stor sorg för Dawits och de andra fängslade journalisternas anhöriga. Det är också ett brott mot deras mänskliga rättigheter att den eritreanska regeringen varken gett dem någon rättegång eller tidsbestämt deras straff. Flera av de gripna 2001 har avlidit under årens lopp.

I år fyller tryckfrihetsförordningen 250 år och visar att människor före oss slagits för det fria ordet och påminner oss om att vi måste värna om vår egen yttrandefrihet. Vi kan inte ta den  för givet utan ta varje givet tillfälle att stå upp för den. Dawits snart 15-åriga fångenskap är ett sådant tillfälle.

Martin-Luther-King

Den 23 september kommer vi att hålla en manifestation. Notera i din kalender, så återkommer vi med mer information. Men redan idag kan du hjälpa till att uppmärksamma den långa fångenskapen genom att sprida info eller beställa något från webshopen.

Med anledning av den kommande 15-årsdagen ger vi 10 procent rabatt på collegetröjorna som finns i både dam- & herrmodell. Passa på att köpa din egen tröja så kan du påminna omgivningen om Dawit och visa att vi inte har glömt honom.

 

 

Detta inlägg postades i den August 23, 2016 av

« | »